Нещата ще се стабилизират що се касае до трусовете между ГЕРБ

...
Нещата ще се стабилизират що се касае до трусовете между ГЕРБ
Коментари Харесай

Поне 18 месеца живот на кабинета „Денков“ прогнозира екоминистърът

Нещата ще се стабилизират що се касае до трусовете между ГЕРБ и ПП/ДБ във връзка с кадровите назначения, като държавното управление ще изкара " най-малко 18 месеца ". Тази прогноза направи пред bTV новият постоянен министър на околната среда и водите Юлиан Попов.

Никоя партия няма необикновен интерес да поставя свои шефове в регулатори, тъй като да вземем за пример след едно покачване на цената на тока обвиняванията ще отидат към самата партия, уточни още Попов и подчерта, че най-важното е тези институции да бъдат управлявани от хора с експертиза.

Попов самичък предложил своите заместник-министри, като ги ревизирал през диалози с най-малко 20 души за всеки един и ги съветвал с двете политически сили, крепящи кабинета - ГЕРБ и ПП/ДБ.

Причината - да няма напрежение постфактук, което да спъва работата на ведомството.

Шефът на ековедомството коментира и друга настояща тематика - гърмежа на язовир " Нова Каховка " в Украйна и приключването на евентуално рискови замърсители в Черно Море.

" Създава се една местна злополука. Ние следим непрестанно на разнообразни точки българското Черноморие, а дружно с Военноморското учебно заведение непрекъснато, ежедневно се наблюдават моделите на водните течения. Същевременно сме в непрекъсната връзка с румънското министерство и украинското министерство. Наблюдаваме и със спътници и така нататък Наблюдението, което реализираме, е невиждано ", успокои Попов.

Той отсече, че към момента не съществува " действителен риск " това, което е изтекло край украинското крайбрежие - главно 150 тона масла и други отпадъци, да обиден нашия район от черноморското крайбрежие.

" Когато се изсипят в Черно море, тези неща последователно се всмукват в морето, в това число и тези 15 тона масла. И сега теченията не се носят за нас - завъртат се към Одеския залив, а и друго - Дунав работи като нещо като вентилатор, като ги отнася на десетки километри във вътрешността в морето. ", сподели той. 

В последна сметка, счита министърът, спекулациите за вероятно замърсяване на родното крайбрежие било плод на проруската агитация, целяща да провали туристическия сезон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР